dimecres, 12 de febrer del 2020

blog: CASTELL NEUSCHWANSTEIN

CASTELL NEUSCHWANSTEIN
Resultado de imagen de castello neuschwanstein wikipedia
Nom en a llengua original: Schloß Neuschwanstein.
Arquitecte: Eduard Riedel.
Creació: 5 de setembre de 1869.
Data de finalització 1892 (inacabat).
Estil arquitectònic: neoromànic neogòtic.
Altura: 940 m.

El castell de Neuschwanstein és un palau d'estil neoromànic del segle XIX, situat en un turó sobre la vila de Schwangau, prop de Füssen, al sud-oest de l'estat federat alemany de Baviera. La construcció del palau va ser encarregada i costejada per Lluís II de Baviera el 1869. Originalment es va anomenar Nou castell de Hohenschwangau, en honor al castell on el rei va passar gran part de la infantesa; el nom es va canviar després de la mort de Lluís II el 1886, quan va ser immediatament obert al públic. És l'edifici més fotografiat d'Alemanya i una de les destinacions turístiques més populars d'aquell estat, amb 1.400.000 visitants anuals, fins a un màxim de 6.000 visitants diaris a l'estiu.

Resultado de imagen de castillo neuschwanstein cuanta entradas tiene el castillo
L'ambiciós projecte de Lluís II de Baviera va començar a prendre forma el 1869 amb l'encàrrec de el disseny del castell a un escenògraf teatral que, segons les idees del rei, va projectar un espai més estètic que funcional.


Una de les entrades del castell

Tot i l'aspecte medieval amb el qual es va construir el castell, aquest va incorporar nombroses modernitats per l'època. Comptava amb calefacció central d'aire calent, llum elèctrica, aigua corrent calenta i freda, desguassos automàtics i fins i tot una línia telefònica.

Neuschwanstein és una construcció que reflecteix els ideals i anhels del rei Lluís II. Construït com un món imaginari i poètic en el qual podia refugiar-se i somiar, el castell compta amb pintures inspirades en les òperes de Richard Wagner, a qui el rei admirava fins a límits insospitats.
Resultado de imagen de dormitorio del rei castillo neuschwanstein
Dormitori del rei

El castell compta amb 200 habitacions entre els quals destaquen cridaneres estades com la Sala el Tron, amb 13 metres d'altura, la Sala dels Cantors, que malgrat la seva gran grandària i el seu escenari no estava dedicada a acollir festes de la cort, o bé el dormitori del rei i la capella, realitzats en estil neogòtic.

Resultado de imagen de sala el trono castillo neuschwanstein
Sala el Tron

Resultado de imagen de sala de los cantores castillo neuschwanstein
Sala dels Cantors


  





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NOTRE DAME  La catedral de Nostra Senyora és una catedral de culte catòlic, seu de l'arxidiòcesi de París, la capital de França...